CITESTE PDF

Souad

Arsa de vie

Nascuta intr-un sat din Cisiordania, Souad afla repede ca, in lumea traditionala in care traieste ea, sa fii fata este un blestem. Baietii merg la scoala, fetele nu. O fata trebuie doar sa munceasca si sa-si faca rugaciunile. Daca iese citusi de putin din cuvintul tatalui, va fi batuta fara mila. O fata e mai putin importanta decit un animal: daca o familie are deja destule fete, cele care sint in plus pot fi omorite la nastere... La saptesprezece ani, Souad se indragosteste de un barbat despre care nu stie mai nimic, dar care ar putea fi eroul ce o va elibera din robia tatalui ei.

ALTE DETALII

5
1 Votes

BIOGRAFII MEMORII JURNALE

PALESTINIAN

2003

RAO

Parerea mea

Subiect
4 / 5
4/5
Scriitura
2 / 5
2/5
Intriga
5 / 5
5/5
Personaje
2 / 5
2/5
Originalitate
5 / 5
5/5
Educativa
5 / 5
5/5

Summary

O carte care ridica multe intrbari de ordin social, politic si religios, dar in acelasi timp iti pui problema "catuselor invizibile" asa cum imi place mie sa le spun, a limitarilor autoimpuse prin educatie, cutume sau reguli ancestrale. Cat de valide sunt si carui scop servesc? Oare sunt prezente in viata noastra pentru a ne ajuta, pentru a ne da o directie sau dimpotriva ne ingreuneaza mersul si pune bariere inutile, facand viata uneori de nesuportat. Cu totii ar trebui sa trecem prin filtru ratiunii proprii aceste asa-zise "credinte" pe care le urmam orbeste fara a avea cea mai mica explicatie pentru ele. Este o carte scrisa intr-un limbaj simplu, modest, asa cum este vazuta existenta prin ochii unei tinere de saptesprezece ani, care se citeste repede dar are greutarea morala a unei civilizatii.

1 Review ( 5 out of 5 )

(PDF) Arsa de vie - Souad
mihaela
5

Arsa de vie

Intr-un cuvant, as spune bulversanta. Este cronica unei civilizatii cu care noi suntem atat de putin obisnuiti. Fascinanta carte, am citi-o pe nerasuflate.

5
(5)
1Votes

Write a Review