CITESTE PDF

Mark Twain

Aventurile lui Huckleberry Finn

Aventurile lui Huckleberry Finn, unul dintre cele mai citite romane clasice din intreaga literatura universala, e o poveste savuroasa, construita in jurul a trei baieti curajosi aflati intr-un taram magic – malurile fluviului Mississippi.

Huck, pustiul lipsit de educatie si de maniere, fuge din casa vaduvei Douglas, simtindu-se „incoltit de un abecedar“ si satul de atatea povesti despre Moise si Rai.

Asa incepe o calatorie fabuloasa la capatul careia cei trei eroi, Huck, inimosul Jim si strengarul Tom, vor descoperi ce inseamna libertatea, curajul si prietenia.

ALTE DETALII

4.5
2 Votes

KIDS, CARTI INTERZISE

BRITANIC

1884

EDITURA DE STAT PENTRU LITERATURA SI ARTA

DE ACELASI AUTOR

2 Reviews ( 4.5 out of 5 )

(PDF) Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain
Khulto
4

Buna

Merita citita, totusi nu la fel de buna ca tom sawyer

(PDF) Aventurile lui Huckleberry Finn - Mark Twain
Ghibu Diana
5

Huckleberry Finn

Ca de obicei Mark Twain stie cum sa impleteasca doua teme principale in povesteaa sa "Aventurile lui Huckleberry Finn", acelea fiind: prietenia si rasismul. Pe vremea aceea era ceva omplet normal ca o persoana care nu este alba sa fie un sclav insa Jim impreuna cu Huck reusesc sa depaseasca acest fapt. Am dat 5 stele deoarece cartea m-a atras enorm de mult pentru ca Huck are un constant conflict interior intre a-l denunta pe Jim ca un sclav fugar si a incerca sa isi ajute prietenul. Mereu penduleaza intre moralitatea pe care o crede in vremurile acelea ca fiind una buna si libertatea pe care o nutrea Jim pentru libertate si sa isi scoata si familia de sub sclavie. Cartea il ajuta pe Huck sa isi de-a seama ca sunt si persoane in lumea aceasta mai rele decat tatal sau si care fac rau voitor numai pentru a-si atinge unicul scop: banii.

Write a Review