CITESTE PDF

Oscar Wilde

Balada inchisorii din Reading

„Balada inchisorii din Reading, ultima scriere a lui Oscar Wilde, poate fi citita ca o pledoarie pentru intelegerea complexitatii naturii noastre, ca o forma de iubire si de libertate. Azi, cand povestile lui pentru copii sunt traduse in toata lumea si sunt considerate incantatoare, cand piesele de teatru sunt un reper al dramaturgiei clasice universale, cand Portretul lui Dorian Gray impreuna cu paradoxurile filozofice continua sa fascineze deopotriva publicul larg si profesionistii artelor, scapam din vedere ca toate au fost crea­tiile unui om a carui arhitectura interioara s-a configurat dintr-o imensa suferinta.

Balada inchisorii din Reading este forma cea mai inaltatoare pe care o putea lua drama ce i-a pecetluit lui Oscar Wilde aceasta suferinta: condamnarea la doi ani de inchisoare pentru vinovatia de a fi fost el insusi.“ —LIANA ALEXANDRU

ALTE DETALII

4
4 1 Votes

POEZIE

BRITANIC

1896

HUMANITAS

DE ACELASI AUTOR

1 Review ( 4 out of 5 )

(PDF) Balada inchisorii din Reading - Oscar Wilde
Khulto
4

⭐️⭐️⭐️⭐️

"Balada închisorii din Reading" de Oscar Wilde m-a captivat prin expresia poetică și profunzimea temelor abordate. O capodoperă care pătrunde în suflet, dezvăluind trăiri intense și învățăminte dureroase. Cu siguranță, o lectură ce marchează și lasă o amprentă puternică.

Write a Review