CITESTE PDF

David Michie

Pisica lui Dalai Lama

Infometata si demna de mila, o pisicuta murdara este salvata din cartierele saracacioase din New Delhi si are sansa unei vieti pe care nu si-o imaginase vreodata. Intr-un sanctuar frumos care da spre muntii Himalaya acoperiti de zapada, ea isi incepe noua existenta ca pisică a lui Dalai Lama.

Iubitoare, sarcastica si inteleapta, aceasta pisica cu nenumarate nume deschide o fereastra spre sanctuarul interior al vietii din Dharamsala. Ca un mic spion care observa fluxul constant de intalniri private dintre Sfintia Sa si diverse persoane, de la celebritati hollywoodiene la filantropi si autori motivationali, pisica lui Dalai Lama ne ofera o perspectiva asupra modului in care putem gasi fericire si sens intr-o lume ocupata si materialista. Povestea ei va aduce un zambet pe chipul oricui a fost binecuvantat cu torsul marinimos si labutele frematatoare ale unei pisici.

ALTE DETALII

3
1 Votes

FICTIUNE, SPIRITUALITATE

AUSTRALIAN

2012

ATMAN

DE ACELASI AUTOR

Overview

Subiect
4 / 5
4
Scriitura
3 / 5
3
Intriga
3 / 5
3
Personaje
3 / 5
3
Originalitate
4 / 5
4
Educativa
4 / 5
4

Summary

Fara a fi deloc pretentioasa, te invaluie intr-o aura de pace meditativa, urmarind firul epic al micului Leu de Zapada. Bine structurata te surprinde cu usoare elemente din intelepciunea budista si aduce un fin umor, delicios pentru iubitorii de animale. Cat de nostima poate fi o comparatie a unui eveniment din viata unei pisici cu Revolutia franceza sau cum invataturile Preasfintiei Sale sale sau ale maestrilor budisti se muleaza perfect in viata ei, urmand parca ea insasi, fara sa stie, calea catre iluminare. Viata fiecarui personaj graviteaza in jurul "Celei mai frumoase fiinte care a existat vreodata", pentru a-si invata o lectie, pentru a ajunge la un scop mai inalt, a se dezvolta pe sine si a se autodepasi. Invataturile aduse nu sunt dezvoltate intr-un mod filozofic, mai degraba ele fiind ilustrate prin puterea exemplului. Gasim raspunsuri la intrebari precum ce este mindfulness, care sunt beneficiile unei vieti constiente traite in prezent, ce inseamna a fi sfant sau legea cauzei si efectului. Este o lectura relaxanta, nostima si inteleapta in acelasi timp. Recomand!

1 Review ( 3 out of 5 )

(PDF) Pisica lui Dalai Lama - David Michie
Khulto
3

Bunicica

Aveam asteptari mai mari

3
(3)
1Votes

Write a Review