CITESTE PDF

Amos Oz

Scene de viata campestra

Tel Ilan a fost intemeiat de colonisti cu un veac in urma. Un secol de istorie comuna cimenteaza o comunitate si creeaza echilibru, daca nu chiar armonie. De la o vreme insa, in acest microcosmos survin mici schimbari. Imperceptibile poate, dar nelinistitoare, ca o adiere care aduce cu sine prevestirea furtunii.

In cele opt povestiri ce alcatuiesc volumul de fata, drumurile si destinele personajelor se intalnesc, intretesand o naratiune de complexitate romanesca. Amos Oz aduce la lumina dramele si sperantele unei umanitati in ale carei trasaturi ne recunoastem fiecare chipul.

ALTE DETALII

4
4 1 Votes

FICTIUNE

EVREU

2009

HUMANITAS

DE ACELASI AUTOR

1 Review ( 4 out of 5 )

(PDF) Scene de viata campestra - Amos Oz
BRASOVEANU MADALINA ELENA
4

suspans

Și deși la început mi-a plăcut realismul și descrierile dezgolite, totuși după fiecare capitol parcă aveam impresia că nu duc lectura la un bun sfârșit, aveam senzația că am rămas cu ochii în soare așteptând mereu deznodământul. Tensiunea mereu crescândă cere parcă un punct culminant, care însă nu apare. La fel de liniar este scris și ultimul capitol, iar multitudinea nuvelelor nu sunt înglobate într-un final logic sau de tip surpriză.

Write a Review