Pagini de jurnal I

Ioana Roxana Teaca

Raspundere
Aceste scrieri reflecta atitudinea mea mentala intr-o anumita etapa a vietii mele. Cred ca fiecare om are lectii de viata diferite si o perspectiva diferita asupra vietii. Datorita unor imprejurari ale vietii si a unor inclinatii mentale, ceea ce am scris prezinta importanta strict pentru mine, la momentul respectiv. Daca pentru mine, acceptarea si iubirea de sine au venit ca lectii grele, pentru altcineva, acestea pot sa nu insemne mare lucru, ele fiind ceva absolut natural si firesc. Nu am redat aici pasaje largi care sa explice contextul vietii mele, de aceea rog cititorul, sa aiba intelegere si rabdare cu nivelul de constiinta la care unele pasaje se regasesc aici.

Pe Pamant
“Imi place aici. Pe Pamant viata e mai simpla, in Ceruri stateam doar treji, nu puteam decat clipi foarte repede. Aici poti sta cat vrei cu ochii deschisi. Acolo nu stiam tarile si, aici.. avem glob Pamantesc!! Nu aveam muzica acolo. Ingerii cantau doar la harpa de aur; vreau sa aud si scartait si giumpacadam bum – bum!!” – spuse el, in timp ce purta o conversatie serioasa cu prietena lui de 6 ani.

In Rai
“Era totul albastru si am stat 3 milioane de ani și, daca voiai sa iesi din Rai…
Mulțumesc ca m-ai eliberat. Cautam o mamica, si… cautam pe fereastra din ceruri, dar nimeni nu era potrivit! Eu am cautat un om care este foarte talentat si care se vede ca vrea un copil si chiar isi doreste unul!
Sa…se si vada la fata ca e asa si, am vazut la tine ca erai asa cum imi doream! Nu mi-am pus aripi sau parasuta sau Sfantul Duh ca sa ma duc… m-am aruncat in burtica ta si atuncea am fost foarte bucuros si…eu speram ca o sa afli ca ai un copil in burtica.
Si dupa aceea m-am facut viu si eram asa bucuros de voiam sa te pup, dar nu știam cum.
Multumesc ca sunt pe Pamant, ca sunt viu, am vrut sa vad cum e sa ai o viata normala – adica de om viu, ca nu stiam ca o sa stau atata in ceruri. Mi-a zis Dumnezeu ca o sa stau … mult … 100 ani si Maica Domnului si Iisus Hristos m-au incurajat. Ca eu credeam ca o să traiesc doar o zi, ce tare, abia asteptam! In a doua zi te-am gasit pe tine!” il ascult si imi notez rapid, uimita.

AFLA MAI MULTE DESPRE AUTOR

5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments