Pagini de Jurnal II

Ioana Roxana Teaca

Indoiala
Imi amintesc de anul trecut, era in 2014, la moastele Sfantului Ilie Lacatusu.
Cand am iesit, au latrat cainii in timp ce M. vorbea cu o indoiala subtila ce patrundea in mine pe nepusa-masa. Chiar atunci, s-a descoperit ce era. Era o indoiala – reflectata subtil de exterior. Am inteles, si… odata cu intelegerea am simtit o putere ce a intrat în inima; m-am indreptat spre caini si acestia s-au linistit instant.

Credinta (fragment 2015)
“Daca Dumnezeu nu ar exista, atunci totul ar fi cenusa.” Mircea Eliade
Aveam 9 ani cand am auzit asta intr-o emisiune, dar am uitat. Pe drumul ateilor, apoi pe calea filosofilor, cautand un Absolut. Acum, la 33 ani, imi amintesc.

Frunzele (fragment octombrie 2022)
Am inceput transcrierea jurnalelor; merge greu pentru ca sunt imprastiata intre activitati si mici proiecte de suflet. Munca a ramas cumva pe ultimul loc. Este dimineata si ploua vijelios. Privesc frunzele cazute si purtate de vant. Ma bucura jocul lor, de o frumusete rara. La intoarcere, un alt stol de frunze alearga pe strada. Imi par vii si foarte vesele; ma cuprinde bucuria, iar. Ma bucur de ele si odata cu ele.
Inainte sa luam autobuzul, Nicanor arunca un banut in fantana. Dorinta: sa fie curatata apa; ne amintim cum, ultima oara cand si-a dorit asta, a venit un echipaj cu un furtun mare care a curatat apa.
Ne uitam la una dintre statui iar mie mi se pare ca ne zambeste; ii arat si lui, si… fix atunci o pala de vant aduce apa din dreptul fantanii mai aproape de noi. Mi se pare haios, un fel aparte de a “comunica” cu o statuie.

 

AFLA MAI MULTE DESPRE AUTOR

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments