DESPRE

Exista un Imdb al filmelor sau versiunea in romana, Cinemagia, unde putem vedea o nota acordata, o evaluare a celor care au vazut deja filmul si un trailer, ca sa nu pierdem aproximativ doua ore din viata nostra, uitandu-ne la un film care de fapt, nu este pe gustul nostru.

Si cum cu totii stam prost cu timpul, apelam cu incredere la serviciile lor. Cine mai merge la un cinematograf sa vada un film fara sa se uite la un trailer inainte?

Dar cand vine vorba de carti de ce nu ar exista asa ceva? Sa poti citi cateva pagini inainte de a cumpara cartea, unde sa poti avea o evaluare corecta pentru o carte, cu care parcurgem o saptamana din viata noastra.

Cum majoritatea ne facem acum cumparaturile online si nu mai avem ocazia foarte des, de a frunzari o carte in librarie, gasesc necesar sa existe un loc unde se pot consulta cartile, la fel ca si cumparaturile, online.

CARTILE IN FORMAT ELECTRONIC

Nu de putine ori mi s-a intamplat sa incep o carte in format electronic, ca mai apoi, descoperind intriga, sa ajung in librarie, sa cumpar cartea si sa continui lectura in format fizic. In felul acesta, consider ca mi-am adus aportul, ca cititior pasionat, in mod corect, fara ca industria cartii sau autorii mei preferati sa aiba de suferit.

Toate titlurile prezentate pe acest site circula deja liber pe internet in surse publice, pe diferite platforme, Ink Waltz neincalcand astfel, in nici un fel, Drepturile de Autor. Scopul acestui Site fiind de a colecta si constitui o baza de date privind preferintele cititorilor. Acest Site incurajeaza Uitilizatorii sa-si achizitioneze titlurile preferate!

Daca va sunt incalcate Drepturile de autor in orice fel, va rugam sa ne contactati prin posta electronica la: contact@inkwaltz.com sau direct in sectiunea de Contact.

SCOP

Achizitia cartilor dupa consultarea lor si a review-urilor lasate de alti Utilizatori, pentru a avea o imagine cat mai clara asupra viitoarelor titluri din biblioteca personala.

Crearea unui clasament care sa cuprinda preferintele celor care au parcurs titlul, pe baza voturilor acordate.

Promovarea Autorilor Romani prin crearea unei sectiuni dedicate si a unui clasament al acestora, in functie de review-uri.

Achizitia libera de carte, indiferent de libraria sau platforma pe care se gaseste, in functie doar de preferinta cititorului.

Posibilitatea de a trimite via e-mail catre: contact@inkwaltz.com sau direct in sectiunea de Contact, propriile Creatii Literare, pentru ca apoi acestea sa fie publicate pe Site, intr-o sectiune dedicata lor, in urma unei evaluari. Site-ul isi rezerva dreptul de a selecta conform propriilor valori ce Creatii Literare vor fi publicate si cele care vor fi respinse, prin notificarea in scris a Autorilor lor. Prin trimiterea lucrarilor, Autorul isi ofera consimtamantul ca acestea sa fie publicate pe Site si declaratia implicita a neincalcarii Drepturilor de Autor si ale Proprietatii Intelectuale.

Oferirea informatiilor asupra noilor evenimente din lumea livreasca, ce pot fi de interes.

FUNCTIONALITATE

Inregistrare

 Fiecare Utilizator al site-ului are posibilitatea de a-si crea un cont propriu, in baza unui Username si a unei Parole, care nu se vor face cunoscute unei alte persoane. Acestea doua vor constitui elementele de identificare pentru logarea pe site.

Profil

Pentru crearea Profilului sunt necesare elemente de identificare precum Numele si Prenumele (! atentie Prenumele va aparea in lista de Useri a site-ului si in Grupurile in care utilizatorul se va inscrie), adresa de e-mail, adresa website-ului personal, daca se doreste publicarea ei si o scurta descriere, care va aparea in pagina de Profil.

Din pagina de Profil exista posibilitatea de a se accesa Grupurile in care s-a inscris Utilizatorul, Post-urile create (acestea nu sunt editabile si necesita acordul Administratorului), Mesageria, Notificarile de grup, sectiunea de Prieteni si Setarile contului.

Blog Post

Pentru a crea un Post, se acceseaza Profilul creat si tab-ul Blog. Post-urile necesita aprobarea Administratorului si nu vor fi aprobate, decat daca respecta tematica site-ului.

User Blogs contine toate Post-urile create de Utilizator, aprobate de Administrator.

Wishlist

Pentru a adauga un titlu in lista de Wishlist se va crea un nou Blog Post cu denumirea “Wishlist” si se va adauga imaginea titlului pentru care se doreste achizitia.

Comunitate

Grupul in care vor fi inscrisi automat Utilizatorii site-ului, la crearea unui cont, este Ink Waltz User Group.

Sectiunea All Groups contine toate grupurile la care Utilizatorul se poate inscrie

UPDATES

17.09.2021 Configurare versiune mobil

26.09.2021 Integrarea sistemului de rate-ing

01.11.2021 Intitierea Editiei a 2-a de concurs

06.11.2021 Stabilirea anului 1945 ca limita pentru scrierile contemporane

21.08.2022 Sectiune dedicata autorilor

10.09.2022 Adaugarea unei noi categorii de Carti interzise

29.09.2022 Posibilitatea de a contribui cu carti in format pdf

15.10.2022 Sectiune dedicata cartilor care au primit review-uri, impartita in doua subsectiuni: autori romani si straini

22.11.2022 O noua sectiune pentru Cartea lunii

25.11.2022 Intitierea Editiei a 3-a de concurs

11.12.2022 Lansarea canalului Ink Waltz, pe YouTube

25.11.2022 Intitierea Editiei a 4-a de concurs

23.01.2023 User profile update: Biblioteca mea

22.03.2023 Intitierea Editiei a 5-a de concurs

04.08.2023 Update versiune mobil