CITESTE PDF

George Orwell

1984

Winston Smith este un personaj oarecare: el uraste, iubeste si munceste ca orice alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul ca traieste intr-o lume infernala, in care a uri, a iubi sau a munci sint venite dintr-un efort supraomenesc al fiecarei clipe. Romanul O mie noua sute optzeci si patru descrie tabloul apocaliptic al unei Londre din era post-atomica, sediul unui regim totalitar in care orice logica pare sa fi fost abolita. Executiile fara rost, disparitiile peste noapte au devenit un lucru firesc. Trecutul este rescris mereu spre a legitima crimele prezentului, iar instrumentul propagandei este odioasa „nouvorba”, o limba robotizata, care completeaza imaginea de lume ordonata „stiintific” dupa vointa Fratelui cel Mare, care spune ca „razboiul este pace, libertatea este sclavie, ignoranta este putere”.

ALTE DETALII

5
1 Votes

FICTIUNE

BESTSELLER, PROMETHEUS HALL OF FAME

BRITANIC

1949

POLIROM

DE ACELASI AUTOR

Parerea mea

Subiect
5 / 5
5
Scriitura
5 / 5
5
Intriga
5 / 5
5
Personaje
4 / 5
4
Originalitate
5 / 5
5
Educativa
5 / 5
5

Summary

O carte care trebuie citita! Am citit-o pe nerasuflate si oricand avem un pic de timp continuam lectura. Am avut impresia ca sunt intr-un roller-coster, intriga devenea intensa apoi se ralaxa cu pasaje de "poezie pura", pentru ca apoi sa iti inghete din nou sangele pe vene. Una din cele mai bune carti citite, autentica si valabila pentru timpurile pe care le traim. O carte care evalueaza natura umana pana in cele mai adanci substraturi.

1 Review ( 5 out of 5 )

(PDF) O mie noua sute optzeci si patru - George Orwell
mihaela
5

Excelenta

M-a inghetat de la primele pagini, finalul e revoltator. E o oglinda tragica care ne arata cat de scurte sunt aripile eroismului.

5
(5)
1Votes

Write a Review